Zonnewering

Heb je ooit het harde zonlicht dat binnenkomt willen verminderen zonder je uitzicht op te offeren? Kies dan voor een zonnewering.

Onze zonneweringen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan materialen en kleuren, waaronder slanke stoffen en textuurweefsels, waardoor ze goed passen in elk interieur.

De openheidsfactor

Zonweringstof is beschikbaar in drie openheidsniveaus, ook wel de openheidsfactor genoemd. De openheidsfactor is de strakheid van het weefsel, dat bepaalt hoeveel zonlicht gefilterd word.

Een lage openheidsfactor (drie tot vijf procent) blokkeert meer zon en biedt meer privacy, maar het blokkeert ook meer van het uitzicht.

Zonneschermen met een gemiddelde mate van openheid (zeven tot tien procent), behouden het zicht en bieden bescherming tegen schadelijke UV-stralen.

Een hoge openheidsfactor (11 tot 14 procent) vermindert schittering en geeft de beste zichtbaarheid.

Aangezien ongeveer 25 procent van de warmte van een huis verloren gaat via de ramen, kunnen deze zonwering helpen om het huis energiezuiniger te maken. Ze verminderen niet alleen de thermische belasting, ze balanceren ook warme en koude plekken, waardoor het huis over het algemeen comfortabeler is.

Drie besturingssystemen voor een zonnewering

Zonneweringen kunnen worden verhoogd of verlaagd om ramen te beschermen tegen zonlicht wanneer dat nodig is. Er zijn drie soorten besturingssystemen: draadloos (manueel opgeheven), doorlopende lus (met een luskoord of ketting) en gemotoriseerd.

Gemotoriseerde zonneschermen worden werken met batterijen of worden aangesloten op het net en kunnen bedient worden met een afstandsbediening waarmee u ze gemakkelijk kunt op- en neerlaten. Dit is vooral handig voor moeilijk bereikbare vensters.

Tip: als uw venster beweegbare krukken of handvatten heeft, selecteert u een omgekeerde rol. In een omgekeerde rol komt de rolschaduw eerder aan de voorkant van de rol dan aan de achterkant, dus deze maakt de handvatten vrij.

Zonneweringen voor buiten

Gemaakt met componenten en stoffen die ontworpen zijn om bestand te zijn tegen het buitenweer, laten buitenzonweringen u het hele jaar door genieten van uw veranda, terras of thuin.

Deze zonweringschermen zijn vooral nuttig in ramen op het zuiden of het westen, vooral tijdens het voor en najaar.

Stel je voor dat je kunt genieten van een maaltijd op de veranda zonder de felle hitte en schittering van de zon.

Zonneschermen schoonmaken

Zonneschermen schoonmaken is een fluitje van een cent. Stofzuig ze regelmatig om stof te verwijderen. Voor het verwijderen van vlekken, spons met een mild reinigingsmiddel en droog deppen. Gebruik geen sterke vlekverwijderaars of reinigingsmiddelen, vooral niet op donkere stoffen.